Utstilling 18. februar 2006 Letohallen - Norsk Boxerklubb

Denne lørdagen var det oppmøte kl 11.30. Ved ankomst Lethohallen, var det så å si fullt på parkeringen. Meningen var å ta med bur, men det ble altfor langt å bære buret og ha med seg 2 berner gutter. Hva skal man gjøre når man er alene med 2. Buret måtte nok hentes. Men så treffer vi Kari Aarbakke og mann, og de holder gjerne den ene mens den andre skal vises. Tusen takk Kari.
Det er påmeldt 9 valper og 33 voksne - og det er ikke dårlig når BS-treffene trekker ca. 100 bernere. Det er bernere fra en drøss med oppdrettere - både store og små ( Milkcreek, LeeArmand, Apoletano, Hubba Bubba, Bernerdalen, Lad`s, Hennumkroken, Nøklebyåsen, Calfrida, Tiviniro, OneMore, Pachthof, Stokerybos, m. flere. Dommer for dagen er Maija Ånestad - kjent berneroppdretter - dommer for bernere under Nordisk Vinnerutstilling i Finland 2005 og skal være dommer under Berner jubileet i Bernern`s hjemland - Sveits. Kanskje ikke så rart at det er stort oppmøte på en ellers vanlig utstilling.

Denne dagen er ikke dommeren alene. Hun skal samtidig ha opplæring av 2 dommer aspiranter i Berner rasen. Vi som trodde vi skulle ha henne helt for oss selv. Men det går utrolig bra, Dog får aspirantene mer fokus selvfølgelig enn hva Maija pleier å gi berner`n og utstiller - ikke det dommermessige, men det sosiale.
Først stiller jeg Usher i valpeklasse 6-9 måneder. Rett før vi skal inn sier Kari at Usher må "stort", og vi rusher ut. Joda det stemmer det. Så er det rett inn igjen og litt vel sent. Men dommer tar det veldig pent. Og så plutselig under dømmingen er det en "liten" kar som sliter i filler halsbåndet og styrter over i neste ring - heldigvis tom. Setter seg ned og skal mer "stort". Pappa har rushet den andre veien for å hente tørkerull, pose og nytt halsbånd. Hjelpemannskapet er kjempehyggelige - vi ordner dette og inn med Ushern igjen. Er dommeren sur - nei - men det er vel et smil på lur over utstiller og valp - i all vennlighet. Ja, dommerelevene får med seg både det faglige og hva som kan hende på en utstilling. Dessverre er ikke alle så tolerange som dommeren denne dagen, men forhåpentligvis tar dommerelevene med seg denne toleransen videre i sin gjerning senere som dommere. Det blir en grundig gjennomgang av Usher. Lærerik både for dommerelever og ustiller. Her får man lære både det ene og det andre om egen hund. Ushers hode og uttrykk er en oppdretters mål. Stoppen imidlertid må ikke bli kraftigere. Stor maskulin hanne. Utmerket hode og kjønnspreg for alder. Utmerket benstamme og velvinklet, men han må ta av 5 kilo. Tjuv spiser han fra de andre i flokken spør dommer? Ja, han kan vel ha gjort det. Skuffet over plassering, nei her får man vite at dette er dagens plassering og ikke når en kommer tilbake når svakhetene er borte.

Grundig gennomgang av Fanta til Astrid. "Nydelig tispe, men noe tung for dagen" fikk elevene med seg.

Samme faglige gjennomgang av min håpefulle Ozzy. Her er det ikke noe overvekt bemerker dommer. Maskulin hanne av meget god type. Godt uttrykk. Noe lyse øyne. Bra overlinje, hals og kryss. Tilstrekkelig vinklet. Kunne vært fastere i bevegelsene - noe vi jobber med i svømmehallen til Wenke hver uke. Ozzy blir nr. 3 i vinnerklassen - uten CK, men kanskje neste gang når han blir fast i bevegelsen. Tydelig dommer som kan og kjenner bernere i detalj - ikke steil skulder som de fleste dommere kommer med uten å ha eget oppdrett av bernere.

Joda, vi stiller mer enn gjerne for Maija en annen gang. Takk til Boxerklubben for at de valgte en dommer av skikkelig Berner kaliber og som virkelig var verdt påmeldingsavgiften.

Samtidig vil jeg gratulere Wencke Blakkisrud med BIR og BIM søsknene fra hennes eget O-kull.
En stor takk også til dommeren Maija for en skikkelig gjennomført utstillingsdag. Håper vi også for se deg som dommer på bernerspesial ved en senere anledning.

BIM Nøklebyåsen`s Oliver Twist - BIR Nøklebyåsen`s Oxana som også ble BIG4


3 deilige bernere på tur dagen etter.