Tekstboks: Victor likte henne godt.
Etter en tur med mamma på kvelden la vi oss kjempe tidlig.
Heldigvis var det tatt med lakener hjemmefra, som var lagt over sengene så 
jeg kunne legge meg der uten at det gjorde noe. Mamma påsto at jeg hoppet opp og ned av sengen hennes hele natten, vel det er jo den sikreste måten å vekke henne på.
Så var det lørdag. Jeg vekket mamma kl 5. Kl 6 var vi ute første gang, det tar tid å få ryggen hennes i gang så man må begynne tidlig hvis man vil ha noe gjort. Hun laget frokost til meg som jeg nektet å spise. Deretter la vi oss igjen. Opp igjen kl 7 og pakke ned teppet mitt som lå urørt på gulvet. En flaske med drikke til meg, kjeks og papirene mine til utstillingen.
Vaksinasjonskontrollen var mellom 8.30 og  9.30. Utstillingen begynte presis kl 9.30.
Det var 54 hunder som skulle vises i ringen vår, derav  20 Berner valper, 17 Entlebucher, 4 Appenzeller og 13 Grossere. Jeg skulle være en av de siste i ringen.
Dommer var Yvonne Brink / Sverige og dommerelev var Elin Normannseth / Norge.
Det var også en ring med 55 Berner hanner og en annen ring med 71 Berner tisper.
Det ble en lang ventestund, heldigvis hadde vi kjøpt telt for anledningen så vi fikk litt ly for den kalde vinden og de få regndråpene som kom.
Å vente er kjedelig, særlig når jeg ikke fikk lov til å leke med Victor, han ble puttet i bur, men jeg slapp. Jeg måtte stadig ta med mamma ut og gå, så ikke ryggen hennes skulle stivne, det ble mange tabletter og turer på henne før det ble vår tur inn i ringen.
Først var det grosser valpene, den med norske aner var vakrest etter min mening, men dommeren mente noe annet.
Det var to hanner i åpen klasse, en i championklassen og en i veteranklassen.
Victor gikk i åpen klasse og fikk CK og endte som 3BHK, dessverre uten cert
Så var det tispenes tur. Det var to juniorer, en unghund, to i åpen klasse og en champion. Siden mamma var skikkelig dårlig i ryggen tok jeg tak i remmen og dro henne med meg rundt. Dommeren må ha vært begeistret for vi måtte gå en hel runde til og mamma var helt utslitt da vi endelig stoppet.  Jeg trodde dommeren hadde noe godt i hånden da hun førte den opp og ned foran meg så jeg fulgte godt med på håndbevegelsen og håpet at jeg skulle få noe av henne, men nei, det var bare en penn hun hadde der. Tispen som sto bak meg tror jeg skjønte at det var en penn så hun var mer uinteressert. Vi fikk begge CK og kom videre til beste tispeklasse. En championtispe som kom etter oss, vant mens jeg ble 2BTK. Hun andre i åpen klasse ble 3BTK. Da hun som holdt 3BTK sa til mamma at jeg ville få cert torde ikke mamma stole på det før hun holdt det i hånden. Etterpå fikk vi championsløyfen også, mamma smilte fra øre til øre og ryggsmertene hennes var nesten glemt. Fire sløyfer på en gang i ringen, det er