Tekstboks: SShK  Karlskoga 2004
Etter å ha hørt masse pent om Svenska Sennenhundklubben`s utstilling i Karlskoga fra Lisbet og om ”arbetsprov”/vognkjøring fra Stein, bestemte mamma at vi skulle dra til Sverige i år og gjøre svensker av oss.
Etter at vi meldte oss på utstillingen, fant vi ut at det ikke var arbetsprov i år. 
Litt skuffet ble jo mamma, men vi skulle på utstillingen og håpet på en god plassering i tispeklassen og et cert er jo ikke å forakte skulle vi være så heldige.
Jeg ble vasket på torsdagen og på fredag skulle vi reise.

På fredag dro mamma og pappa av gårde uten meg og var borte i timevis. Jeg ble naturligvis litt stresset siden jeg og baggene var igjen hjemme. Da de endelig kom hjem ville mamma ha meg med på tur, men jeg lot meg ikke lure så vi var bare ute i 5 min før vi var hjemme igjen Da hadde pappa pakket bilen og alt var klart til avreise.  Angret litt på at jeg ikke hadde gått lengre og fått gjort fra meg da det viste seg at vi skulle langt og lengre enn langt. Heldigvis måtte vi stoppe tre ganger på veien så mamma fikk gått litt og strukket ut ryggen sin. Hun er dårlig i ryggen det gamle skinnet.
Vi kom etter 4,5 t kjøring til Karlskoga og skulle bo på hotell. Det er et rom med to senger og et bad. Jeg stressflasset litt og fortalte dem at jeg likte meg bedre hjemme så hvorfor ikke dra tilbake, men som vanlig ville de ikke høre på meg.
Vi dro ut for å finne ut hvor Lunedet lå i forhold til Karlskoga, det er der utstillingen skulle være, og det viste seg at det tok 12 min med bil dit.
De hadde lydighetsprøve der da vi kjørte forbi.
Da vi kom tilbake til hotellet, var til min STORE overraskelse Victor (min bror) kommet sammen med Kristin og moren hennes. Jeg hoppet på ham og jagde ham rundt i gledesrus og fikk rullet ham både på asfalt og  gress.  All stress og mas var glemt nå.
En Berner tispe på 1 år kom og hilste på oss før hun gikk inn på hotellet.