Kritikker Storfoten`s Frida (Shika)
has none hidden faults or eliminating faults
due to the newest FCI standard for Berner Sennen

Hei, jeg er Storfoten`s Frida, blir kallt Shika til daglig. Jeg er storesøsters Linda`s gulljente og pappas favoritt jente. Pappa er veldig opptatt av at jenta hans skal bli rødsløyfejente og han tar meg med på utstilling støtt og stadig - ikke bare for sløyfenes skyld, men også fordi jeg trenger sosialisering. Ikke med andre hunder, for de omgås jeg greit med, men med andre mennesker. Noen liker jeg veldig godt, og noen synes jeg ikke noe om. Dette gjelder selvfølgelig også for dommere. På mine 5 siste utstilinger har jeg fått kritikk for dårlig gemytt 2 ganger og begge har vært for samme dommer - norsk. For 3 utenlandske har jeg fått godt gemytt. Her er noen kritikker som jeg har fått:
Det er mye rart som kan sies om hunder. Dommer Wilberg - liker ikke han noe særlig - mente at jeg hadde et UBETYDELIG hode (Skedsmohallen 2004). Han kan være glad for at jeg ikke skal dømme han. Men morro hadde det vært om vi hunder kunne dømme utstiltte mennesker en gang i mellom. Da hadde det bare blitt røde sløyfer til de vi likte best - særlig familien da og selvfølgelig oppdretterne våre - de første menneske mammaene og pappaene vi hadde.
Shika deilig bernerjente
Syntes at jeg har et fint hode jeg.
Shika mor
Syntes halsen er grei jeg.
Så var det dette med halsen da. Noen dommere bemerker ingenting om halsen. Noen sier at halsen min er kort og en har til og med bemerket at jeg har bra hals. Ja, hva skal en liten berner egentlig tro. Halsen den er grei nok for meg, men pappa bruker nok litt brede bånd sier noen. Nå skal han kjøpe nytt utstillingshalsbånd. Og så har jeg lang tynn snute da. Har dem ikke sett gamle bilder av bernere. Det var 2 typer - en med litt "lengre og tynnere" snuteparti og en med "kortere og bredere" snuteparti. Stoppen fra panne til start snuteparti skulle være markert. Skulle være bra hos meg det. Så må dommere heller ikke glemme at hvis du er hvit på begge sider av snuten, ja da ser snuten bredere ut - omvendt når du er mest hvit på bare den ene siden.
Ikke å forglemme såkallt "kuhaset". Se på bakbena mine - er de helt vridd til siden? Riktignok er pappa blitt "litt eldre" og kanskje han ikke ser så godt som før, men nokså parallelle med forbeina da. De får jeg nemlig god kritikk for - Correct in front. Jada, jeg står noen ganger litt bredbeint bak og er nok litt trang i bakbeina, men ikke alltid. Det er ikke så greit når du må være inne i et lite bur fra 8 - 12 uker heller da - da ble Liv sint da, tok meg tilbake det gjorde hun - og det var bra.Har forresten også fått på kritikken - bra benstilling - beveger seg bra. Det er klart, pappa, han syntes jeg er god for rødsløyfe han, men gir seg det gjør han ikke.
Shika kosejente
Shika kosejente
Bakbeina er ikke helt vridde?
Pappa og jeg har vært en del på utstillinger, og jammen er det mye rar dømming. Jeg var litt inne på det tidligere, litt familiedømming eller ? Ja, egentlig burde jo også jeg gå inn under den kategorien - har kjempegod stamtavle vet dere - men dommerene vet kanskje ikke hvor jeg egentlig hører hjemme. Tenk dere, på mitt første valpeshow fikk jeg ikke engang deltaker sløyfe. Pappa sier at det står i regelverket for valpeshow i NKK at alle valper som får delta, skal ha lilla/rosa sløyfe. Så da er det vel opp til meg å sy i sammen den virkelige kritikken (alt i krtikkken er sakset fra mine dommerkritikker - altså):

Rød sløyfe


Shika deilig bernerjente

Tispe av god type. Correct top-line and under-line. Tilstrekkelig tegnet. Velutviklet og kraftig kropp. God og kraftig benstamme. Bra vinklet. Beveger seg bra i ringen. Godt gemytt/sehr gemutlich. Gode farger - svært gylden brunfarge. Kraftig bryst. Noe trang bak. Korrekt haleføring - kraftig hale. God pels - noe krøller.

Shika deilig bernerjente